Bank of America ziet goudprijs snel oprukken richting $ 2.000

De goudmarkt, hoewel wat hersteld van de vrij forse correctie van vorige week, blijft onder de $ 1.900 en reageerde nauwelijks op verklaringen van Bank of America dat deze bank zich voorbereidt op het mogelijk in gebreke blijven van de Amerikaanse regering met haar schuldverplichtingen.

In een interview met CNN zei Brian Moynihan, CEO van de op een na grootste bank in de VS, dat een faillissement een mogelijkheid is die haar toch wat ongemakkelijk stemt.

“Je hoopt dat het niet gebeurt, maar hoop is geen strategie – dus bereid je je er beter op voor”, zei hij in het interview.

De opmerkingen komen op het moment dat de VS vorige maand de schuldlimiet bereikten. Sinds 19 januari heeft de Amerikaanse schatkist buitengewone maatregelen genomen om haar rekeningen te betalen. Minister van Financiën Janet Yellen heeft het Congres gewaarschuwd dat deze buitengewone maatregelen in juni kunnen aflopen.

De goudmarkt reageerde nauwelijks op de opmerkingen van Moynihan, ook al steeg de goudprijs zowel maandag als dinsdag in beperkte mate. De goudfutures van april werden voor het laatst verhandeld tegen $ 1.880,30 per ounce.

Het Witte Huis heeft echter gezegd dat het verhogen van de schuldlimiet niet onderhandelbaar is en dat wekt links en rechts toch enige orust.

Maandag zei Yellen in een interview met ABC dat het in gebreke blijven van zijn schulden een economische en financiële catastrofe zou zijn.

Veel analisten hebben opgemerkt dat het toenemende risico dat de Amerikaanse overheid haar schuldverplichtingen niet nakomt, de aantrekkingskracht van goud als veilige haven zal ondersteunen. De dreiging van een faillissement blijft echter relatief hypothetisch.

Bank of America is redelijk optimistisch over goud in 2023; de grondstoffenanalisten zeiden dat de weg naar $ 2.000 per ounce snel overbrugd zou kunnen worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *