Twee kavels uit Old Masters-verkopen bij Christie’s aangekocht door musea

De Old Masters-verkopen bij Christie’s zetten hun succesvolle run voort met Modern Medici: Masterpieces from a New York Collection, een aanbod aan 25 foto’s, meubels en sculpturen die in totaal $ 9.594.840 opleverde. Christie’s kondigt niet zonder enige trots aan dat twee kavels in de veiling zijn aangekocht door grote musea: een bronzen figuur van een man, gegoten naar een model door Willem Danielsz. van Tetrode, aan het Rijksmuseum in Amsterdam, voor $ 1.500.000 en een bronzen groep Apollo Flaying Marsyas verhuisde naar het Cleveland Museum of Art voor $ 882.200.

Andere hoogtepunten van de verkoop waren een prachtige Italiaanse Ormolu, wit marmer en halfedelsteen ingelegde middentafel, die $ 1.500.000 opleverde; De Cesarini Venus, een bronzen figuur naar Giambologna en toegeschreven aan Antonio Susini die $ 1.045.800 opleverde; en Portret van een dame van Lucas Cranach, dat $ 945.000 opleverde.

Het uitstekende resultaat van deze verkoop brengt het lopende totaal voor Old Masters-verkopen afgelopen week op meer dan $ 70 miljoen.

Remastered: Old Masters from the Collection of J.E. Safra leverde in totaal $ 18.525.600 op, waarbij meer dan een op de vijf kavels in de hele verkoop ten minste 150% boven hun laagste schatting werden afgeslagen. Old Masters bracht in totaal $ 44.251.060 op, inclusief een recordbrekende $ 16.420.000 voor Francisco de Goya’s Portrait of Doña María Vicenta Barruso Valdés en Portrait of her mother Doña Leonora Antonia Valdés de Barruso.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *