Twee meesterwerken van Georg Baselitz onder de hamer bij Christie’s Londen

Twee meesterwerken van Georg Baselitz zijn de blikvangers bij Christie’s 20th / 21st Century: London Evening Sale op 28 februari 2023. Elke I (1975, schatting: £ 2.500.000-3.500.000) en Frau Paganismus (1994, schatting: £ 4.000.000-6.000.000) worden voor het eerst geveild uit de prestigieuze Hess Art Collection, die ze kocht kort nadat ze door de kunstenaar waren gemaakt.

Ze worden voorgesteld in New York en worden van 22 tot 28 februari tentoongesteld in Londen. Elke I is tot 10 februari ook te zien in Hong Kong. Dit moment gaat vooraf aan een aantal prestigieuze tentoonstellingen die internationaal zullen plaatsvinden om de carrière van de kunstenaar te vieren in dit mijlpaaljaar voor Georg Baselitz.

Tessa Lord, waarnemend afdelingshoofd, Post-War and Contemporary Art London, en Edmond Francey, International Director, Post-War and Contemporary Art: “Tijdens de 85e verjaardag van de kunstenaar zijn we verheugd om twee buitengewone meesterwerken van Georg Baselitz uit de vooraanstaande Hess Art Collection. Internationaal erkend als een toonaangevende Duitse kunstenaar, hebben zijn sculpturen en schilderijen sinds de jaren vijftig een radicale invloed gehad op de hedendaagse kunstpraktijk.

Elke I beeldt de vrouw van de kunstenaar af, die een van Baselitz’ meest duurzame onderwerpen is sinds hij haar voor het eerst schilderde in 1969. Het wordt gepresenteerd naast Frau Paganismus, een monumentale sculptuur geboren uit een enkel kolossaal stuk hout dat de sculpturale conventie met dezelfde energie uitdaagt. Baselitz brengt schilderen. Beide werken geven een nieuwe kijk op de vrouwelijke vorm en bieden kijkers inzicht in verschillende elementen van het oeuvre van de kunstenaar.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *