Zilverprijs kan exploderen (want de vraag blijft maar groeien)

De vraag naar zilver zal vroeg of laat exploderen, zei Chen Lin, oprichter van Lin Asset Management, vorige week.

Lin schreef in zijn vooruitblik op de zilvermarkt dat de productie van fotovoltaïsche zonne-energie de komende tien jaar een grote sprong zal maken.

Volgens een recent rapport van het International Energy Agency dat hij aanhaalde, zal zonne-energie tegen 2027, over slechts vier jaar, meer energie opwekken dan welke andere bron dan ook, inclusief steenkool, aardgas en waterkracht. Zilver is een belangrijk metaal bij de fabricage van zonnepanelen en dat opent uiteraard perspectieven.

Lin maakt zich weinig of geen zorgen over de vervanging van zilver door andere grondstoffen, zoals het gebruik van koper in plaats van zilver, aangezien zilver unieke eigenschappen heeft waardoor het de voorkeur geniet van fabrikanten van zonne-energie. Zilver corrodeert voornamelijk niet zoals koper, een belangrijke factor wanneer het metaal wordt blootgesteld aan de elementen.

“Er zijn andere materialen mogelijk, maar je offert dan hoe dan ook efficiëntie op”, voegde Lin eraan toe.

Lin zei dat de trend in zilver parallel loopt met de ontwikkelingen in de lithiumsector, waar veel vraag is vanwege de verkoop van elektrische voertuigen.

Lin voegde eraan toe dat voor nieuwe ontwikkelingen in de zonne-energiesector nog meer zilver nodig is.

“De nieuwe technologie in zonnepanelen gebruikt veel meer zilver, omdat de panelen meerdere lagen hebben”, zegt Lin. “Elke laag heb je een draad nodig. Er zit gewoon veel meer zilver in toekomstige zonnepanelen.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *