Vers werk van Gerhard Richter en Wim De Kooning onder de hamer bij Phillips

Phillips is verheugd om twee spectaculaire voorbeelden van abstracte kunst uit de late 20e eeuw uit de gewaardeerde collectie van Marcel Brient aan te kondigen. Gerhard Richter’s Mathis, 1983 en Willem de Kooning’s [zonder titel], 1984, die voor het eerst op de veiling verschijnen, zijn binnen een jaar na elkaar gemaakt. In hun omvang, ambitie en bravoure-uitvoering illustreren ze de schilderkunstige vragen die de kunstenaars op een specifiek moment in hun respectievelijke carrière stelden.

Na de onthulling in Phillips Paris zullen de werken van 23 februari tot 2 maart te zien zijn op Phillips Berkeley Square voordat ze op 2 maart worden aangeboden tijdens de 20th Century & Contemporary Art Evening Sale.

De gerenommeerde Franse verzamelaar Marcel Brient heeft in de afgelopen decennia een van de belangrijkste en meest verhelderende collecties van hedendaagse kunst en design opgebouwd die verrast en verrukt over de onverwachte verbindingen die het tussen kunstenaars tot stand brengt.

De Koonings [zonder titel] en Richters Mathis vertellen een meeslepend verhaal over de geschiedenis van de abstractie en illustreren de werkwijze en aanpak van beide kunstenaars in de cruciale jaren tachtig. Het was een periode van intense artistieke innovatie waarin gevestigde definities van abstractie opnieuw werden onderhandeld langs radicaal nieuwe conceptuele en technische lijnen.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *