“Welkom bij het eindspel” – John Rubino waarschuwt: “Iedereen zal uiteindelijk beseffen dat hier geen oplossing voor is”

Analist en bekend economisch auteur John Rubino waarschuwt dat we in een schuldenspiraal zitten die uiteindelijk de wereld dramatische veranderingen zal opleggen.

Rubino legt uit: “De alsmaar versnellende schuldenspiraal betekent dat de dingen vanaf hier steeds erger worden. Met een dramatisch einde tot gevolg.”

Dat einde zal zich manifesteren in de vorm van hyperinflatie. De waarde van de belangrijkste valuta’s daalt in dit scenario fors in tegenstelling tot de dingen die je er mee kan kopen…

De negatieve aspecten daarvan zijn beperkt, zolang de rentetarieven zeer laag blijven. Maar de rente stijgt en de neveneffecten daarvan zijn massale geldcreatie en uiteindelijk nog meer in plaats van minder inflatie. Dat is waar we nu mee te maken hebben. Hier gaan we dus: welkom bij het eindspel voor ’s werelds grote valuta’s.

Rubino beweert dat de dingen zo uit de hand zijn gelopen dat er geen ontsnappen meer is aan wat komen gaat. Rubino zegt: “We zitten nu in dat deel van de cyclus waar de dingen alleen maar erger worden, en we kunnen er niets meer aan doen behalve machteloos toekijken.”

“We hebben bedrijven die enorme hoeveelheden geld hebben geleend om hun aandelen terug te kopen en nu zien ze hun rentekosten exploderen. Overheden over de hele wereld hebben hetzelfde probleem en centrale banken kunnen hier niets aan doen. De volgende fase is wanneer iedereen zich realiseert dat er geen oplossing meer is.

We krijgen een deflatoire depressie in de stijl van de jaren 30 als we de rentetarieven blijven verhogen. Of, een soort van Weimar Duitsland hyperinflatie. En dat is het. Dit is niet meer iets aan de verre horizon, het is hier iets dat ons nu recht in het gezicht staart.

Rubino denkt dat de economie zo zwak is, met zoveel verschillende financiële bubbels op de markten, dat één zeepbel het hele systeem snel kan doen omvallen. Rubino zegt uit te kijken naar grote Europese banken die failliet gaan als een waarschuwingsteken voor problemen als het derivatencomplex ter waarde van een biljoen dollar ontploft.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *