Christie’s New York presenteert donderdag 9 maart ADAM

Donderdag 9 maart 2023 presenteert Christie’s New York trots ADAM: Works from the Collection of Adam Lindemann, een unieke avondverkoop van epische proportie waarvan een deel van de opbrengst bestemd is om de Michael C. Rockefeller Wing te steunen voor kunst van de volkeren van Afrika bezuiden de Sahara, de eilanden in de Stille Oceaan en Noord-, Midden- en Zuid-Amerika in het Metropolitan Museum of Art.

De verkoop, bestaande uit veertig werken, biedt een samengestelde selectie van de beste hedendaagse kunst en modernistisch design uit de 20e en 21e eeuw, evenals een motorfiets, Oceanic Art en NFT’s. Tot de vele hoogtepunten behoren kunstwerken van gevestigde iconen, waaronder Jeff Koons, Etel Adnan en Takashi Murakami, evenals subversieve makers die de grenzen van de kunst hebben verlegd, van Jim Nutt en Miyoko Ito tot Beeple + Madonna.

Op de veiling zijn ook voorbeelden te zien van de beste namen op het gebied van design uit de 20e eeuw, zoals Jean Royère en Charlotte Perriand. In totaal zal de veiling naar verwachting meer dan $ 22.000.000 opbrengen. ADAM: Works from the Collection of Adam Lindemann is in alle opzichten radicaal en zal een Evening Sale zijn, waarmee het lenteseizoen in New York City wordt ingeluid.

Een van de belangrijkste hoogtepunten is een voorbeeldig werk van Andy Warhol, Little Electric Chair, 1964 (schatting: $ 4.000.000-6.000.000). Het schilderij is gebaseerd op een persfoto uit 1953, waarop de lege doodskamer in de Sing Sing-gevangenis is afgebeeld. Het is het bepalende beeld van de gevierde Death and Disaster-serie en behoort tot de meest opvallende en krachtige werken van de kunstenaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *