Veel vrouwelijke kunstenaars bij Phillips op 3 maart

Phillips’ Londense veiling van 20e-eeuwse en hedendaagse kunst brengen werken samen van moderne, naoorlogse en hedendaagse meesters. Titanen van de 20e eeuw uit de collectie van Marcel Brient, twee monumentale schilderijen van Gerhard Richter en Willem de Kooning, leiden de Evening Sale.

Verdere hoogtepunten van Jean Dubuffet, Albert Oehlen en Anselm Kiefer staan naast een indrukwekkende selectie van vrouwelijke artiesten als Cecily Brown, Claire Tabouret en Caroline Walker. De Evening Sale vindt plaats op 2 maart om 17.00 uur, gevolgd door de Day Sale op 3 maart om 13.00 uur op Phillips Berkeley Square.

Olivia Thornton, Head of 20th Century & Contemporary Art, Europe, zei: “Deze verkoop brengt veel internationale namen samen uit zowel opkomende als gevestigde markten en weerspiegelt de huidige verzamelsmaak in de 20e en 21e eeuw. We zijn vereerd om twee bijzondere schilderijen uit de collectie van Marcel Brient van Gerhard Richter en Willem de Kooning te mogen tonen. We hebben een dynamische selectie van opkomende sterren, waaronder baanbrekend werk van vrouwelijke kunstenaars, van de zeer beladen Cecily Brown tot schilderijen van Loie Hollowell, Caroline Walker, Claire Tabouret en Angela Heisch. Na een recordjaar voor Phillips in 2022, kijken we ernaar uit om verzamelaars te verwelkomen op Berkeley Square wanneer onze tentoonstelling op 23 februari wordt geopend.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *