Analisten blijven voorlopig voorzichtig met Centerra Gold

Vandaag stellen we u een minder bekend goudmijnaandeel voor. Het Canadees mijnbouwbedrijf, Centerra Gold (NYSE:CGAU) bezit en exploiteert de koper-goudmijn Mount Milligan in British Columbia, Canada, en de goudmijn Öksüt in Turkije. Zoals de meeste andere goudmijnaandeel is Centerra erg afhankelijk van de evolutie van de goudprijs.

Op 31 december 2021 had het bedrijf ongeveer 4,9 miljoen ounce aan bewezen en waarschijnlijke goudmineraalreserves. Centerra zei dat het in 2022 bijna 244.000 ounce goud produceerde.

De consensusschatting van Zacks voor de verkopen en inkomsten van Centerra Gold in 2023 impliceert een jaar-op-jaar groei van respectievelijk 34% en 771%. Het consensuscijfer voor de inkomsten voor 2023 is de afgelopen 60 dagen met 3 cent per aandeel verhoogd, maar daarmee werd geen rekening gehouden met de recente correctie in de goudprijs. CGAU heeft momenteel een Zacks-rang #2 en heeft een waardescore van A.

Recentelijk herhaalde CIBC zijn neutraal advies, hoewel het zich richt op aandelen van $ 7,84, wat een opwaarts potentieel van 17,65% impliceert. Gemiddeld staat het consensuskoersdoel op $ 7,65, een stijging van bijna 15% ten opzichte van het moment van schrijven.

Tijdens het afgelopen jaar daalde de koers van het aandeel met meer dan 20%. De meeste analisten zijn zoals CIBC wat voorzichtig met dit aandeel, wat zich vertaalt in nogal wat afwachtende adviezen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *