Sotheby’s veilt Codex Sassoon, prijs geraamd op $ 30 tot 50 miljoen

De vroegste, meest complete Hebreeuwse bijbel ooit ontdekt komt onder de hamer bij Sotheby’s. De Codex Sassoon wordt omschreven als een vitale toetssteen van de menselijke geschiedenis die meer dan 1000 jaar oud is.

De Codex slaat op onnavolgbare wijze een brug van oude Dode Zeerollen naar de Bijbel van vandaag, hij wordt in mei aangeboden met een geschatte waarde van $ 30/50 miljoen, waarmee het het meest waardevolle historische document of manuscript is dat ooit op een veiling is verschenen.

“Codex Sassoon heeft lang een gerespecteerde en legendarische plaats ingenomen in het pantheon van bewaard gebleven historische manuscripten en is ontegensprekelijk een van de belangrijkste en meest bijzondere teksten in de menselijke geschiedenis.

De Codex is definitief gedateerd als de vroegste, meest complete tekst in zijn soort, hij wordt beschouwd staat als een kritische schakel uit de oudheid Hebreeuwse orale traditie tot de moderne, geaccepteerde vorm van de Hebreeuwse Bijbel die nog steeds de gestandaardiseerde versie is die tegenwoordig wordt gebruikt. Met zo’n eminentie heeft de Codex een belang dat wordt gedragen door meer dan 1000 jaar geschiedenis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *