Commerzbank verlaagt halfjaarlijkse goudprijsprognose tot $1.800 vanwege verschuivende renteverwachtingen

De agressieve opmerkingen van functionarissen van de Amerikaanse centrale bank en de aanhoudend hoge inflatie eisen hun tol op de goudmarkt en een grote bank waarschuwt nu voor een daling van de goudprijs in de eerste helft van het jaar.

In hun laatste onderzoeksnota die vrijdag werd gepubliceerd, zeiden grondstoffenanalisten van Commerzbank dat ze hun prognose voor de goudprijs voor het midden van het jaar verlagen tot $1.800 per ounce, een daling ten opzichte van de eerdere schatting van $1.850, aangezien de groeiende renteverwachtingen blijven wegen op het edelmetaal.

De opmerkingen komen nu de goudprijs vorige week heeft afgesloten met aanzienlijke verliezen. De goudfutures van april werden voor het laatst verhandeld tegen $ 1.848,40 per ounce, een daling van 0,18% op de dag meer dan 1% op de week.

“De hoop op een einde aan de cyclus van renteverhogingen in de nabije toekomst in de VS is voorbarig gebleken. De correctie van de goudprijs is navenant: momenteel kost een troy ounce goud ruim $130 minder dan aan het begin van de maand. Vermoedelijk hebben een aantal investeerders hun vingers gebrand. Marktdeelnemers zullen daarom waarschijnlijk voorzichtig te werk gaan…”, aldus de analisten.

De belangrijkste invloed op Commerzbank’s bearish vooruitzichten voor goud op korte termijn is de stijging van de obligatierendementen, aangezien sommige leden van de Federal Reserve hebben gezegd dat de centrale bank de rentetarieven agressief moet blijven verhogen om de inflatie af te koelen. Wat de dollar een duwtje in de rug kan geven en zodoende de goudprijs nog wat lager duwen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *