Morgen veiling naoorlogse en hedendaagse kunst bij Christie’s

Op 1 maart zijn op een veiling bij Christie’s interessante werken naoorlogse en hedendaagse aan bod. In het oog springende namen zijn van David Hockney en Yoshitomo Nara, evenals uitzonderlijke schilderijen van Marlene Dumas, een recente exposant in het Palazzo Grassi in Venetië, en Lynette Yiadom-Boakye wiens tentoonstelling momenteel loopt in het Tate Britain.

De verkoop omvat onder andere van Hockney op papier, Fauteuil, Tafel en Lamp (schatting: £ 300.000-500.000), evenals een teder portret van de goede vriendin van de kunstenaar Celia (schatting: £ 300.000-500.000). Ook Bondage van Marlene Dumas komt onder de hamer (schatting: £ 250.000-350.000), een werk dat werd getoond op de Biënnale van Venetië in 1995; en On Tenterhooks (schatting: £ 180.000-250.000), een belangrijk werk van Karin Mamma Andersson.

Verdere hoogtepunten zijn werken van toonaangevende hedendaagse namen, zoals Flora Yukhnovich, George Rouy, Nicole Wittenberg, Guy Yanai, Caroline Walker, Scott Kahn en Ewa Juszkiewicz, evenals een sterke selectie werken van minimal artists – Richard Long en Donald Judd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *