Mississippi neemt het voortouw in de strijd om goud en zilver weer als geld te erkennen

De weg van goud en zilver om hun glans terug te krijgen is een weg die eerder moeizaam verloopt. In de VS werd recent echter opnieuw een belangrijke stap gezet, waarbij verschillende staten een wetgeving willen goedkeuren die de verkoopbelasting op de edelmetalen zou afschaffen. Daarbij komt de erkenning van goud en zilver als betaalmiddel dichterbij komen.

Volgens een rapport van de Sound Money Defense League overwegen vijf van de acht staten die nog steeds omzetbelasting heffen op goud en zilver: Mississippi, Maine, Kentucky, Wisconsin en New Jersey om deze belasting dit jaar af te schaffen.

Met name Mississippi werd de laatste staat die lid werd van de club toen senator Melanie Sojourner vorige week dinsdag haar voorgestelde wijziging van de wetgeving introduceerde.

De voorgestelde wet van Mississippi gaat echter ook een paar stappen verder, aangezien het ook alle winst of verlies op de verkoop of uitwisseling van ongemunt goud en zilver zou wegnemen dat zou worden opgenomen in het door de belastingbetaler aangepaste bruto-inkomen.

“Volgens de huidige wetgeving kan een belastingbetaler die edele metalen verkoopt, fiscaal belast worden op kapitaalwinst in termen van Federal Reserve Notes. Deze kapitaalwinst is niet noodzakelijkerwijs een echte winst; het is vaak een nominale winst die het resultaat is van de gecreëerde inflatie door de Federal Reserve en de daarmee gepaard gaande daling van de koopkracht van de dollar’, zegt Jo Cortez, beleidsdirecteur van de Sound Money Defense League in het rapport.

“Het neutraliseren van Mississippi’s verkoop- en inkomstenbelastingbehandeling van de monetaire metalen zou twee belangrijke struikelstenen in Mississippi wegnemen die indruisen tegen het bezit en gebruik van de monetaire metalen,” voegde Cortez eraan toe.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *