NGC-gecertificeerde oude munt brengt $ 930.000 op bij verkoop bij Goldberg

De munt toont een Romeinse generaal die probeerde de oostelijke landen in de toenmalig bekende wereld te veroveren.

Deze uiterst zeldzame munt van een Turncoat Roman -generaal gecertificeerd door de Numismatic Guaranty Company® (NGC®) werd voor bijna een miljoen dollar verkocht. De zeldzame gouden munt kwam onder de hamer tijdens de New York Sale, gepresenteerd door de veilingmeesters van Goldberg en verschillende andere numismatische bedrijven op 10-12 januari 2023.

De topper van de veiling was inderdaad een gouden aureus van de Romeinse generaal Quintus Labienus, uitgegeven 40-39 v.Chr. Met een prijs van $ 930.000, overtrof de munt ver over de schatting vóór de veiling van $ 500.000.

De voorzijde toont Quintus Labienus “Parthicus”, een bondgenoot van Brutus die de krachten bundelde met de vijandelijke Parthen om Romeinse gebieden in het Nabije Oosten te grijpen. Hij hield de macht slechts kort voordat de Romeinen hem versloegen.

“Slechts een handvol gouden munten van Labienus zijn bewaard gebleven, waardoor ze een klassieke zeldzaamheid zijn tussen Romeinse munten,” zei NGC Ancients -regisseur David Vagi. “We zijn blij dat we deze aureus hebben mogen afhandelen, een aureus die afkomstig is uit de turbulente periode van geschiedenis na de moord op Julius Caesar.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *