Sibanye-Stillwater doet bod op New Century Resources

Sibanye-Stillwater (NYSE: SBSW), de grootste aandeelhouder van New Century Resources met een belang van 19,9%, heeft onlangs aangekondigd dat het een off-market overnamebod heeft uitgebracht op alle aandelen in New Century die het nog niet bezit. in overeenstemming met de vereisten voor Australische overnames.

Volgens een persbericht van het bedrijf impliceert de biedprijs een aandelenwaarde voor New Century van US $ 103 miljoen (A $ 149 miljoen) op volledig verwaterde basis.

Het bedrijf zei dat in het geval dat Sibanye-Stillwater alle effecten in New Century verwerft die het nog niet bezit, Sibanye-Stillwater tot US $ 83 miljoen (A $ 120 miljoen) zal betalen in het kader van de transactie.

“De voorgestelde overname is in lijn met onze strategie om te investeren in de circulaire economie en een wereldleider te zijn op het gebied van herbehandeling en recycling van residuen”, voegde het bedrijf eraan toe.

New Century is een Australische producent van basismetalen met aanzienlijke zinkactiva en een ontwikkelingsproject voor brownfieldkoper. New Century is een top-15 wereldwijde en top-vijf binnenlandse zinkproducent, en exploiteert de grootste hydraulische mijn van Australië in de Century Mine in Queensland.

Sibanye-Stillwater is een van ’s werelds grootste primaire producenten van platina, palladium en rhodium en is ook een topproducent van goud. Het produceert en verfijnt iridium en ruthenium, nikkel, chroom, koper en kobalt.

Het bedrijf is onlangs begonnen met het opbouwen en diversifiëren van zijn activaportfolio in de mijnbouw en verwerking van batterijmetalen en vergroot zijn aanwezigheid in de circulaire economie door zijn activiteiten op het gebied van recycling en opwerking van residuen wereldwijd uit te breiden en te diversifiëren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *