Portret van Rubens op Sotheby’s Modern Evening Sale in New York

Rubens’ meesterwerk ‘Portret van een man als de god Mars’ keert voor het eerst in 200 jaar terug naar België, het land waar het rond 1620 werd geschilderd. Vanuit Brussel reist het tot de verbeelding sprekende portret door naar Londen, vooraleer het naar New York gaat. Daar wordt het schilderij in mei aangeboden op Sotheby’s Modern Evening Sale.

Dit zeldzaam en origineel portret uit de prestigieuze Fisch Davidson Collectie, met een geschatte waarde van 20 tot 30 miljoen dollar, wordt in mei aangeboden in Sotheby’s Modern Evening Sale in New York

“Hoewel de identiteit van de man die Rubens op dit portret portretteert tot nog toe onbekend is, is zijn status door dit schilderij voor altijd bewaard gebleven: ‘Wat is er grootser dan door de grote Rubens, op het hoogtepunt van zijn carrière, met immense macht en pracht geschilderd te worden in de gedaante van de klassieke oorlogsgod?’. Dit werk onderscheidt zich verder doordat het nu, na een succesvolle verkoop tijdens de Sotheby’s Masters week in januari, deel uitmaakt van de prestigieuze Fisch Davidson Collectie.”, zo stelt George Wachter, Sotheby’s Chairman & Co-Worldwide Head of Old Master Paintings

“In dit zeldzame en zeer innovatieve schilderij zijn de indringende blik en sterk afgetekende gelaatstrekken eigen aan de geportretteerde, maar de houding en de kleding aan die van de klassieke held: de god Mars. Hier zien we hoe Rubens zijn diepgaande kennis van de klassieke literatuur en kunst combineert met Vlaamse directheid en een sterke knipoog naar Titiaan en de Italiaanse renaissance. Zo herschrijft hij fundamenteel de taal van de 17e-eeuwse Vlaamse schilderkunst.”, sluit Christopher Apostle, Sotheby’s Head of Old Master Paintings in New York zich daarbij aan. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *