‘Sucker’s rally’: Peter Schiff voorspelde de financiële crash van 2008 en nu voorspelt hij de ondergang van crypto en noemt het ‘fool’s gold’.

De Amerikaanse econoom en geldmanager Peter David Schiff is een uitgesproken criticus van crypto-activa in het algemeen en van Bitcoin in het bijzonder.

Schiff, die zijn reputatie verdiende door de huizencrash van 2008 te voorspellen, heeft Bitcoin vergeleken met de “tulpenmanie” die de Nederlandse economie in de 17e eeuw overspoelde.

De recente daling van de waarde van Bitcoin heeft zijn overtuiging versterkt. “Dit is het uitsterven van cryptovaluta zoals ooit de dinosaurissen uitstierven, niet meer of niet minder”, zo tweette Schiff in november 2022 nadat de prijs van BTC onder de $ 16.000 was gedaald.

Hoewel Bitcoin sindsdien is gestegen tot $ 23.000, blijven Schiff en zijn aanhangers sceptisch over de hele crypto-industrie. Zij kiezen het veilige voor het onveilige.

De investeringsstrategie van Schiff zou kunnen worden omschreven als ‘defensief’. Ze is gebaseerd op de stelling dat de wereldeconomie veel volatieler is sinds we de gouden standaard hebben verlaten en enorme monetaire versoepelingen hebben doorgevoerd.

Het is daarom niet verwonderlijk dat goud een belangrijke participatie is in zijn beleggingsvehikel Euro Pacific Asset Management. Schiff houdt van fysiek goud en van goudmijnaandelen, samen met defensieve dividendaandelen en agrarische dienstverleners.

Schiff geeft de Bitcoin-rally zelfs de schuld van het gebrek aan aandacht voor zijn favoriete kneedbare metaal, waarmee we natuurlijk het goud bedoelen.

“Terwijl de financiële media worden afgeleid door de ‘Sucker’s rally’ die plaatsvindt bij de crypto’s, besteden ze geen aandacht aan de echte rally die gaande is in het echte goud”, tweette Schiff op 28 januari.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *