Lagere zilver- en goudproductie bij Pan American Silver

Pan American Silver (NASDAQ: PAAS) (TSX: PAAS) meldde dat de zilverproductie 18,5 miljoen ounces bedroeg in 2022, een daling van 4% in vergelijking met 2021 (19,2 miljoen ounces) maar binnen de herziene verwachte vork van 9 november 2022.

De goudproductie van het bedrijf bedroeg 552.500 ounces in 2022, een daling van 5% in vergelijking met 2021 (579.300 ounces) en binnen het oorspronkelijke richtbereik van 23 februari 2022.

Het bedrijf rapporteerde een omzet van $ 1,5 miljard in 2022 (2021 – een omzet van $ 1,6 miljard) en een nettoverlies van $ 340,1 miljoen, of $ 1,62 basisverlies per aandeel (2021 – nettowinst van $ 98,6 miljoen). De aangepaste winst bedroeg $ 17,9 miljoen, of $ 0,09 gewone aangepaste winst per aandeel voor 2022 (2021 – aangepaste winst van $ 161,8 miljoen).

PAAS zei dat een contant dividend van $ 0,10 per gewoon aandeel is vastgesteld, betaalbaar op of rond 17 maart 2023, aan houders van geregistreerde gewone aandelen van Pan American vanaf het slot van de beurs op 6 maart 2023.

President en CEO Michael Steinmann merkte op: “Zoals verwacht was onze productie in 2022 back-end geladen met sterke output in Q4, aangevoerd door Shahuindo en La Arena. Onze zilverproductie voor 2022 stond aan de top van het herziene assortiment dat in november werd verstrekt, terwijl goud de productie was in lijn met onze oorspronkelijke operationele vooruitzichten.

“Wereldwijde inflatiedruk en tekorten en vertragingen in de toeleveringsketen hadden invloed op de productiekosten van al onze activiteiten. De omzet in het vierde kwartaal daalde met ongeveer $ 45 miljoen tot $ 50 miljoen. Bovendien droeg de opbouw van voorraden zink ook bij tot hogere.”

“In januari keurden de aandeelhouders van zowel Pan American als Yamana met een overweldigende meerderheid de overeenkomst goed voor Pan American om Yamana en zijn Latijns-Amerikaanse activa over te nemen. De transactie gerelateerde kosten van $ 157,3 miljoen werden in Q4 2022 als kosten geboekt en worden verantwoord in onze winst- en kasstroomoverzichten voor de periode, terwijl de rest van de afsluitingskosten van de transactie naar verwachting zullen worden opgenomen in het eerste kwartaal van 2023. Na de afronding van de transactie, die wordt verwacht in het eerste kwartaal van 2023, zal Pan American een duidelijk ander bedrijf zijn. De integratie van Yamana’s activa versterkt en diversifieert verder onze portefeuille. We zien geweldige kansen om onze uitgebreide basis van activiteiten in Latijns-Amerika te optimaliseren om synergieën te realiseren, de cashflow te vergroten en ons te concentreren op hoogwaardige groeiprojecten, “voegde Steinmann eraan toe.

Pan American bezit en exploiteert zilver- en goudmijnen in Mexico, Peru, Canada, Argentinië en Bolivia. Het bedrijf is ook eigenaar van de Escobal-mijn in Guatemala die momenteel niet in bedrijf is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *