Robert Kiyosaki vreest dat de Amerikaanse economie zal instorten

Aan de huidige politieke klasse mag niets worden toevertrouwd met betrekking tot economie of politiek, zo stelt Robert Kiyosaki. Maar wie is die man?

Robert Toru Kiyosaki is een Amerikaanse ondernemer, zakenman en auteur. Kiyosaki is de oprichter van Rich Global LLC en The Rich Dad Company, een particuliere financieel onderwijsbedrijf dat persoonlijke financiën en zakelijk onderwijs biedt aan mensen via boeken en video’s.

Kiyosaki is de auteur van meer dan 26 boeken, waaronder de internationale zelf gepubliceerde Rich Dad Poor Dad-serie boeken die zijn vertaald in 51 talen en wereldwijd meer dan 41 miljoen exemplaren verkocht. Wat is de stelling van Kiyosak?

Al die jaren opgesloten in de ivoren toren van hun openbaar ambt hebben de heersende klasse afgeschermd van hoe de echte wereld eruit ziet.

Dat is niet bepaald een verrassing, want de meeste politici en experts hebben meestal geen zakelijke ervaring. Niet in de VS, maar ook niet aan deze kant van de Atlantische Oceaan. Ze hebben nooit de lonen van de werknemers hoeven te verlagen, enorme hoeveelheden regelgeving na te leven en hun onderneming overeind te houden in een altijd competitieve wereldeconomie.

Toch beweren deze overmoedige politici alle antwoorden te hebben voor het beheren van de economie. Ze geloven dat ze het recht hebben om wetten en regels goed te keuren die het leven van miljoenen mensen beïnvloeden… vaak negatief.

En het zieke is dat deze parasieten elke verkiezingscyclus opnieuw aan de macht worden gestemd. Om het nog erger te maken, veel van deze politici falen nog eens een tweede keer vooruit en krijgen na hun politieke loopbaan gemakkelijke en goed betaalde baantjes posities denktanks, de bureaucratie of in de particuliere sector, ondanks het vernietigende werk op de economie dat ze tijdens hun politieke carrière hebben verricht.

De harde realiteit is dat deze politieke machine, die herhaaldelijk incompetentie beloont, het prima doet en ondanks alle verwoesting die het heeft aangericht aan zowel de Amerikaanse als de wereldeconomie. Dit voorspelt niet veel goeds voor het levensonderhoud van miljoenen, zo niet miljarden mensen.

Bestsellerauteur Robert Kiyosaki begrijpt maar al te goed wat hier speelt. Als een ervaren ondernemer en een fervent student economie en geschiedenis, heeft Kiyosaki een beter begrip van de realiteit dan de meeste zelfverklaarde ‘experts’ in economie en politiek.

Hij vreest dat eerst de Amerikaanse economie zal instorten en dat vervolgens de rest van de wereldeconomie zal volgen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *