Masterpieces from the S.I. Newhouse Collection bij  Christie’s in mei

In mei presenteert Christie’s de Masterpieces from the S.I. Newhouse Collection. Deze Single Owner Evening Sale bevat 16 uitzonderlijke moderne en naoorlogse schilderijen uit de collectie van S.I. Newhouse, een van de meest gevierde, bewonderde en invloedrijke kunstverzamelaars van de 20e eeuw.

De selectie bevat meesterwerken van iconen van verschillende generaties, waaronder onder andere Pablo Picasso, Willem de Kooning, Francis Bacon, Jasper Johns, Roy Lichtenstein, Brice Marden en Lee Bontecou.

Toonaangevende hoogtepunten zijn: Orestes, een van Willem de Koonings belangrijkste zwart-witschilderijen die ooit op een veiling zijn verschenen (schatting op aanvraag; meer dan $ 25.000.000), Francis Bacon’s kenmerkende zelfportret uit 1969 (schatting op aanvraag; meer dan $ 20.000.000 ), en L’Arlésienne door Pablo Picasso, uitgevoerd in 1937 in de maanden tussen zijn voltooiing van de werken Guernica en La femme qui pleure (schatting op aanvraag; meer dan $ 20.000.000). In totaal zullen de 16 meesterwerken in de veiling naar verwachting meer dan $ 144.000.000 opbrengen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *