Marktomstandigheden blijven pleiten voor een belegging in goud (ook al zwijgen de beleggingsmedia daar in alle talen over)

Op de goudmarkt is het sentiment afwachten terwijl de beleggers zich voorbereidden op congresverklaringen van Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell deze week en maandelijkse Amerikaanse banengegevens, die beide het rentebeleid kunnen beïnvloeden.

Powell’s getuigenis van het Congres is gepland voor dinsdag en woensdag, gevolgd door het Amerikaanse banenrapport van februari dat traditioneel op vrijdag aan de beurt is

Jim Wyckoff, senior analist bij Kitco Metals, zei dat er wat schroom was op de markt voor die twee gegevenspunten die waarschijnlijk de toon op korte termijn zullen zetten voor de goudprijs, eraan toevoegend dat er meer volatiliteit zou kunnen zijn na het banenrapport.

“De markt verwacht een sterker banenrapport voor februari, wat automatisch zou betekenen dat de rentetarieven van de Fed langer zullen blijven stijgen”, zei hij. “Dat kan de goudprijs in de komende weken blijven afremmen.”

De prijzen zijn meer dan 2% gestegen sinds het dalen tot hun laagste sinds eind december vorige week. Stijgende tarieven hebben de neiging om de eetlust voor nul-opbrengstbullion te verminderen.

San Francisco Fed president Mary Daly zei op zaterdag dat als de macro-economische gegevens beter dan verwacht uitvallen, de rentetarieven hoger moeten gaan en daar langer moeten blijven.

“Momenteel bevindt de goudmarkt zich in een afwachtende modus”, zegt UBS-analist Giovanni Staunovo. “Er is onwaarschijnlijk dat er een verandering in het script van Powell en de Amerikaanse centrale bank komt, waardoor de noodzaak van verdere tariefverhogingen om de inflatie onder controle te brengen gewoon blijft.”

De marktomstandigheden blijven niettemin pleiten voor een belegging in goud, ook al zwijgen de beleggingsmedia daar in alle talen over. We moeten namelijk verder durven kijken dan de neus lang is. Op de achtergrond is aan problemen geen gebrek: de alsmaar hoger oplopende schulden, de inflatie die klaarblijkelijk van geen wijken wil weten en ga zo maar door. Hebt u nu voldoende argumenten om in goud te beleggen, via baren of munten? Als dat niet het geval is, kunnen we nog steeds een paar extra argumenten aandragen. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *