Aziatische kunst bij Christie’s New York op 21, 22 en 23 maart

Christie’s New York viert dit voorjaar de Asian Art Week met acht veilingen, vijf live en drie online. De live verkoop begint op 21 maart met Japanse en Koreaanse kunst, met houtsneden, boeddhistische kunst, belangrijk Koreaans porselein en schilderijen.

Op 22 maart zijn er twee live-verkopen: Indiase, Himalaya- en Zuidoost-Aziatische kunstwerken worden geleid door een briljant met goud opgewaardeerd Tibetaans schilderij van Milarepa, een reeks bronzen beelden uit de Himalaya en koninklijke portretten uit de staten Rajput en Deccan; Zuid-Aziatische moderne + hedendaagse kunst bevat belangrijke werken van Manjit Bawa, Francis Newton Souza, Maqbool Fida Husain, Sayed Haider Raza, Akbar Padamsee en andere bekende kunstenaars uit de 20e en 21e eeuw.

Het aanbod gaat door op 23 maart, met de langverwachte veiling van JJ Lally & Co. en de belangrijke Chinese keramiek- en kunstveiling, die op 24 maart wordt voortgezet met twee sessies.

Drie online verkopen vormen een aanvulling op de live veilingen: JJ Lally & Co. – The Library, South Asian Modern + Contemporary Art Online en Arts of Asia Online.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *