Goudprijs stijgt tot boven $ 1.900 (en plots heeft iedereen weer interesse in goud)

De goudprijs steeg gisteren boven de $ 1.900 per ounce toen de Amerikaanse beurzen negatief reageerden op de groeiende onrust in het bankwezen na de ineenstorting van Silicon Valley Bank en Signature Bank.

Het edelmetaal trok nieuwe beleggers aan toen de aandelenmarkten kelderden, de Amerikaanse dollarindex daalde en de rente op Amerikaanse staatsobligaties daalde. De tweejaarsrente op Amerikaanse staatsobligaties boekte met een half procent de grootste eendaagse daling sinds 1987 en bedroeg 4,11%

De Amerikaanse president Joe Biden was er als kippen bij om de markten gerust te stellen door te verklaren dat het Amerikaanse banksysteem veilig. Hij kondigde tevens naar de toekomst toe een naar strengere bankregelgeving aan.

“De Amerikanen kunnen erop vertrouwen dat het banksysteem veilig is. Uw deposito’s zullen er zijn wanneer u ze nodig heeft”, zei Biden maandag. “Ik ga het Congres en de bankentoezichthouders vragen om de regels voor banken aan te scherpen, zodat de kans kleiner wordt dat dit soort bankfaillissementen zich opnieuw voordoen, en om Amerikaanse banen als kleine bedrijven te beschermen.”

De vrees voor een volledige bankencrisis en prijsaanpassingen voor toekomstige renteverhogingen door de Federal Reserve heeft de goudprijs tot boven zijn kritieke psychologische niveau van $1.900 gejaagd. Sinds vrijdag heeft de goudmarkt meer dan $70 gewonnen. De goudfutures van Comex in april stonden voor het laatst op $ 1.917, of een stijging van 2,50% op dagbasis. Er was plots weer veel vraag naar goud als veilige vluchthaven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *