Hou de prijs van het goud als verzekeringspremie in de gaten (dat zegt nu ook Frank Vranken)

Zullen de tech-sector en vooral de start-ups in de VS of elders voor langere tijd de dupe worden van de crisis die de Amerikaanse financiële sector getroffen heeft? Wat betekent het omvallen van Silicon Valley Bank voor de technologiesector in de VS, zo vraagt Frank Vranken, hoofdstrateeg van Bank Edmond de Rothschild zich af?

In het afgelopen decennium hebben durfkapitaalfondsen bijna $ 6 triljoen in de sector geïnvesteerd. Betekent dit grote afschrijvingen voor grotere technologiebedrijven met belangen in de start-ups? De toekomst zal het moeten uitwijzen.

Wat een nog belangrijkere vraag is: is dit evenement een echte game-changer als het om trentearieven gaat, zo vraagt Vranken zich af?

Hij stelt vast dat 2-10j spread voor Amerikaanse staatsobligaties is gedaald van 105 basispunten naar 88 basispunten in slechts 2 handelsdagen. De Fed Fund Future voor augustus won ook 40 basispunten en veegde daarmee bijna 50 basispunten van toekomstige verwachte renteverhogingen weg.

Vranken geeft dan ook een duidelijke waarschuwing mee: houd de kredietspreads in de gaten, als ze echt hoger beginnen te springen, zou dat kunnen duiden op stormachtig weer voor de Amerikaanse economie. Houd tegelijkertijd de prijs van goud in de gaten als verzekeringspremie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *