Jeffrey Gundlach zegt dat de Fed de rente wel moet verhogen (anders dreigt ze haar geloofwaardigheid te verliezen)

Jeffrey Gundlach, CEO van DoubleLine Capital, is van mening dat de Federal Reserve volgende week nog steeds de trekker zal overhalen voor een kleine renteverhoging, ondanks de aanhoudende chaos in de banksector.

“Ik denk wel dat de Fed op dit moment niet naar 50 basispunten zal durven gaan. Het zal eerder 25 basispunten worden”, zei Gundlach op CNBC’s “Closing Bell” maandag. Om de geloofwaardigheid van de centrale bank te redden, zullen ze de rente waarschijnlijk met 25 basispunten verhogen. Ik zou bovendien durven te denken dat dit de laatste verhoging zou zijn.”

De ineenstorting van de afgelopen dagen van Silicon Valley Bank en Signature Bank – de op een na en op twee na grootste bankfaillissementen in de geschiedenis van de VS – deed sommige investeerders geloven dat de Fed de geplande renteverhogingen zou uitstellen om de stabiliteit te waarborgen. Gundlach zei echter dat de centrale bank haar beloofde strijd tegen de inflatie zal voortzetten.

“Die bankencrisis gooit echt roet in het eten van Fed Chairman Jay Powell’s strategie,” zei Gundlach. “Ik zou het zelf niet doen, maar het is in de huidige omstandigheden gevaarlijk om niets te doen. Want wat doe je in de context van al deze berichten die de afgelopen zes maanden zijn gebeurd, en dan gebeurt er iets waarvan je denkt dat je het hebt opgelost.

Traders kenden een waarschijnlijkheid van 85% toe op een renteverhoging van 0,25 procentpunt wanneer het Federal Open Market Committee van 21-22 maart bijeenkomt in Washington, D.C., volgens een schatting van de CME Group.

Hoewel Gundlach meer aanscherping in het verschiet ziet, denkt hij niet noodzakelijkerwijs dat dit op dit moment de juiste reactie is.

“Ik denk dat het inflatiebeleid weer een rol speelt bij de Federal Reserve… geld in het systeem steken via dit leningsprogramma.” zei Gundlach.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *