Twee belangrijke factoren drijven momenteel de goudmarkt aan (maar als we niet verder omhoog gaan, gaan we onvermijdelijk weer even naar omlaag)

De goudmarkt is opnieuw een veilige haven in een chaotische marktomgeving te midden van groeiende angst voor besmetting door de ineenstorting van de Silicon Valley Bank (SVB). In de aanloop naar de vergadering van de Federal Reserve op 22 maart herbekijken de markten dan ook de verwachte renteverhogingen.

Twee belangrijke factoren drijven momenteel de goudmarkt aan, zo stelt Forex.com senior technisch strateeg Michael Boutros.

“Er is een risico op besmetting in de banksector en het is daarnaast de vraag of de Fed zo agressief kan blijven verkrappen als ze vooraf had aangekondigd”, zei Boutros maandag. “Dit is een vruchtbare voedingsbodem voor goud, maar vraag is natuurlijk of dat zal blijven duren.”

“We kwamen met de goudprijs op het volgende belangrijke kritieke technische niveau en dat is $ 1.912 – $ 1.918. Dat bereik van zes dollar is van cruciaal belang omdat het de high-day close van dit jaar is en de high-day close van 2021. Het is een cruciale zone die beslissend kan zijn voor de toekomstige evolutie van de goudprijs, benadrukte Boutros. .

Als goud niet boven de vork  $ 1.912 – $ 1.918 raakt, zou dit een teken zijn dat het overbought (of overkocht, zo u wil) is. Anderzijds als goud op weekbasis boven dat niveau afsluit, zou dit een hervatting van de bredere opwaartse trend betekenen, voegde hij eraan toe.

De vlucht naar veiligheid en de verwachtingen voor renteverhogingen zullen volgens Phillip Streible, hoofdmarktstrateeg van Blue Line Futures, voor de korte termijn bepalend blijven voor de goudprijs. Deze strateeg rekent een renteverhogingspauze in voor de Fed, maar geen renteverlagingen voor dit jaar.

“De Fed verhoogde de rente zo snel dat we wisten dat er ergens ‘iets’ zou breken. Nu moet de centrale bank haar standpunt heroverwegen. Dat moet snel gebeuren, want de tijd dringt”, zei Streible nog.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *