Roller coaster ride op Wall Street, ook goudprijs gedraagt zich erg volatiel (en niet te vergeten: olieprijs op laagste niveau sinds november 2021)

De Amerikaanse beurzen herpakten zich gisterenavond deels van een opnieuw forse inzinking. De goudprijs ging flink omhoog, om uiteindelijk weer wat terrein prijs te geven. Vanmorgen worden de COMEX futures op het goud verhandeld aan $ 1.916 nadat de kaap van $ 2.000 in de woensdagsessie even in zicht leek te komen.

De American Depositary Receipts (ADR’s) van Credit Suisse Group (CS) daalden gisterenavond op Wall Street met 14% naar een historisch dieptepunt nadat de grootste aandeelhouder had aangegeven zijn belang niet te verhogen. Dat zorgde voor een golfeffect in de hele sector. Aandelen van Amerikaanse regionale banken, waaronder First Republic Bank (FRC), Regions Financial Corporation (RF) en Zions Bancorporation (ZION) daalden. De aandelen van de grootste banken van het land daalden eveneens, zelfs die van grootbanken als JPMorgan Chase (JPM), Goldman Sachs (GS), Bank of America (BAC), Citigroup (C) en Wells Fargo (WFC).

Een andere sector die zwaar werd getroffen door de bankzorgen was energie, omdat de vrees dat een verergerende crisis de economische groei zou kunnen vertragen, de oliefutures naar het laagste niveau sinds november 2021 deed dalen. Aandelen van Halliburton (HAL), Marathon Oil (MRO), Devon Energy (DVN ), SLB (SLB), APA Corporation (APA) en Diamondback Energy (FANG) behoorden tot de slechtst presterende aandelen in de S&P 500.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *