Amerikaanse centrale bank zal volgende week genoodzaakt zijn om wanhopige maatregelen te nemen (maar wat zullen daar de gevolgen van zijn?)

Met alle ogen gericht op de banksector, zei de bekende Amerikaanse belegger Jim Cramer op CNBC dat de Federal Reserve mogelijk wanhopige maatregelen moet nemen tijdens de vergadering van volgende week. En dat zou “fantastisch” kunnen zijn voor de beurzen. Tenminste wanneer we Cramer mogen geloven.

“Dit wordt de meest gedenkwaardige vergadering van de Fed in de recente geschiedenis, omdat de volgende stap zo belangrijk is en we niet weten wat die zal zijn”, zei hij.

Het is echter nog te vroeg om te zeggen of de maatregelen van de Fed opwegen tegen de negatieve effecten van de groeiende bankencrisis, zei Cramer.

“We zijn dicht bij het punt waarop de Fed de behoefte voelt opkomen om wanhopige maatregelen te nemen die fantastisch zouden kunnen zijn voor de aandelen in een beleggingsportefeuille”, zei Cramer. “We weten gewoon niet of het genoeg is om op te wegen tegen het slechte van de sneeuwballende bankencrisis.” Of met andere woorden: ook deze brulboei (want Cramer geeft zijn beursadviezen op een alleszins eigen manier) weet niet goed hoe het nu verder moet.

De afgelopen dagen heeft zich een crisis in de financiële sector voorgedaan na de ineenstorting van Silicon Valley Bank en Signature Bank in New York, die er het afgelopen jaar niet in slaagden een reeks renteverhogingen van de Federal Reserve te verwerken. Daar kwamen dan ook nog eens de problemen bij Credit Suisse bovenop. Het kan dus nog spannend worden met de Fed meeting op komst.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *