Zilverprijs weer boven $ 22 per troy ounce (is het koersdoel op middellange termijn inderdaad $ 30?)

Als gevolg van de recente gebeurtenissen zijn goud en zilver weer fors duurder geworden. Afgelopen vrijdag steeg de zilverprijs met bijna 5% tot bijna $ 22,50 dollar per troy ounce. De bankencrisis is uiteraard de belangrijkste reden waarom het goud fors duurder is geworden. Maar daarnaast speelt ook een enigszins eigenaardige factor een rol in het verhaal, namelijk de vrees dat de vraag naar zonne-energie al het zilver ter wereld zal opgebruiken

Recente geruchten dat de vraag naar zilver voor zonnepanelen 85% – 90% van de wereldwijde zilvervoorraad zal gebruiken, hebben zich als een lopend vuurtje verspreid in de wereld van zilverhandelaren en beleggers in zilver.

Er zijn vragen gerezen of er voldoende zilver beschikbaar is om de hoeveelheid zilver bij te houden die nodig is voor de verwachte toename van de vraag naar zonne-energie.

Jeffrey Christian van CPM Group wijst op  de economische realiteit van de zilvermarkt die zal dienen om dit te voorkomen, inclusief waarom de prognoses voor de vraag naar zonne-energie overdreven optimistisch kunnen zijn, maar ook naar de opkomst van nieuwe technologieën en de aanzienlijke hoeveelheid bovengrondse verfijnde methoden om de voorraden aan goud te inventariseren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *