Gewone beleggers begrijpen volgens Willem Middelloop niet wat de centrale banken begrijpen (boven $ 2.000 kan de goudprijs vertrokken zijn)

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

De goudmarkt waagde opnieuw een poging tot uitbraak boven $ 2.000 per ounce, nu de beleggers op zoek zijn naar veilige havens om zichzelf te beschermen tegen de grootste wereldwijde bankencrisis sinds de Grote Financiële Crisis van 2008.

In een recent interview zei Willem Middelkoop, chief investment officer en oprichter van Commodity Discovery Fund, dat hij verwacht dat het slechts een kwestie van tijd is voordat de goudprijs dit jaar een nieuw hoogtepunt bereikt. Hij voegde er echter aan toe dat bekeken in het grotere geheel, wat de prijzen nu ook zijn of zullen worden, ze over drie jaar een flink stuk hoger zullen zijn.

“Over drie jaar zullen we terugkijken op deze goudprijzen als een koopje. We zullen dit zien als het begin van wanneer de prijzen echt explodeerden”, zei hij. “We zijn heel dicht bij een draaipunt in het wereldwijde monetaire systeem.”

De opmerkingen van Middelkoop werden gedaan terwijl de goudprijs van de ene op de andere dag naar het hoogste punt in 12 maanden van $ 2.014,90 per ounce steeg.

De wereldwijde bankencrisis, die Credit Suisse als het nieuwste slachtoffer opeiste, heeft gezorgd voor aanzienlijke volatiliteit in de Amerikaanse renteverwachtingen.

 

Twee weken geleden verwachtten de markten dat de Federal Reserve woensdag haar basisrente met 50 basispunten zou verhogen. Die agressieve voorspellingen zijn volledig verdwenen en de markten zien nu zelfs een kans van bijna 40% dat de Amerikaanse centrale bank de rentetarieven ongewijzigd laat. Tegen die achtergrond moet de stijging van de goudprijs in combinatie met de hogere rentevoeten bekeken worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *