2024 kan het jaar van het goud worden (de mijnbouwbedrijven kunnen het heel goed doen)

Goudkevers hebben lang op dit moment gewacht. Het edelmetaal steeg maandag boven de $ 2.000 per ounce te midden van een wankele banksector, verhoogde inflatie en verwachtingen van een renteverhoging van 25 basispunten (of helemaal geen) tijdens de Fed vergadering van vandaag. In de eerste helft van de week nam die vrees af, zodat de goudprijs dinsdag met 2% corrigeerde. Maar die vrees kan uiteraard snel terugkeren.

“Als het bangelijk wordt, vluchten beleggers naar veilige havens, en goud is eigenlijk een van die grote veilige havens”, zegt Gareth Soloway, hoofdmarktstrateeg bij Inthemoneystocks.com en Verifiedinvesting.com.

De goudfutures zijn met 6% gestegen sinds de ineenstorting van Silicon Valley Bank en de sluiting van Signature Bank of New York zorgden voor een bancaire besmetting. Amerikaanse toezichthouders kwamen met maatregelen om het vertrouwen in het banksysteem te versterken. Het Credit Suisse-debacle in Europa stuurde investeerders ook naar activa zoals bitcoin en edele metalen.

“We hebben een soort vlucht uit het banksysteem gezien”, zei Soloway. “Vers geld is naar de goudmarkt gevloeid en dat is absoluut een van die angstfactor transacties die de goudprijs hebben geholpen om hoger te gaan. De correctie die we recent kregen, was overigens niet meer dan normaal na de forse prijsopstoot”

“De recente snelle prijsstijgingen op de goudmarkt hebben waarschijnlijk een deel van de steun voor een verdere rally ondermijnd, ook al is de Fed waarschijnlijk dichter bij hun piekrente en kan de Amerikaanse dollar verder verzwakken. Dat gezegd hebbende, zal de trend waarschijnlijk hoger blijven, vooral omdat de vraag uit Azië herstelt nu China dit jaar weer opengaat”, vertelde Rob Haworth, senior investeringsstrateeg bij U.S. Bank Wealth Management in Seattle aan Yahoo Finance.

Terwijl gold bulls het edelmetaal ergens voor het einde van 2023 voorbij zijn vorige recordhoogte van $ 2.074,88 zien gaan, wordt het echte vuurwerk volgend jaar verwacht.

“Tegen 2024 zou ik eigenlijk zeggen dat we ruim boven de $ 3.000, misschien $ 3.500 zullen komen”, zei Soloway, die verwacht dat de prijzen tegen het einde van dit jaar $ 2.100 zullen bereiken. “2024 wordt het grote jaar voor goud..

De komende jaren zouden ook een zegen kunnen zijn voor mijnbouwaandelen, zei hij.

Die presteerden vorig jaar ondermaats omdat de kosten voor mijnbouw stegen, maar de prijs van het onderliggende metaal niet.

“We zullen inflatie zien die enigszins verhoogd is, maar het zal niet op het niveau zijn van het afgelopen jaar of zo, en met goud dat echt een inhaalslag begint te maken, zullen de mijnbouwbedrijven het de komende tijd heel goed doen. paar jaar,” zei Soloway.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *