Société Générale adviseert om 6% te beleggen in goud (maar dat mag ook wat meer zijn)

Goud blijft een essentiële rol spelen in een gediversifieerde portfolio, waarbij Société Générale zegt dat het een 6% toewijzing aan goud in zijn multi-asset portfolio-strategie behoudt.

De Franse bank houdt vast aan haar risico-off defensieve positionering. “Cash wordt een dwingend alternatief voor vastrentende waarden te midden van onzekerheid rond duur en standaardrisico,” zeiden de analisten. “We vermoeden dat de USD-sterkte een hoogtepunt heeft bereikt en dat de voorkeur in toenemende mate naar de euro zal uitgaan als gevolg van een tijdsverschil in Fed en de ECB-snelheidscyclus, waarbij het eerste veel eerder zal pieken dan de laatste.”

Tegelijkertijd zei Socgen dat de trend van de wereldwijde dedollarisatie zich doorzet. De bank verwacht dat centrale banken goud blijven kopen om hun participaties te diversifiëren, zelfs als het tempo vertraagt ten opzichte van het record dat het afgelopen jaar werd neergezet.

“Hoe langer het Rusland-Oekraïne-conflict blijft bestaan, hoe sneller landen die niet op het Westen zijn afgestemd bereid zijn zich te isoleren van de USD. Dit zal centrale banken aanmoedigen om hun sterke goudaankopen voort te zetten. Dit is een langdurige bullish markt voor goud en die zal nog geruime tijd blijven duren.”zeiden de analisten.

De analisten voegden eraan toe dat goud ook moet kunnen blijven profiteren van lagere obligatierendementen, omdat ze verwachten dat de Federal Reserve tegen het einde van het jaar of begin 2024 de rentetarieven zal verlagen.

Goud heeft de afgelopen twee weken een heropleving van de veilige haven-vraag gezien, omdat een wereldwijde bankcrisis financiële markten heeft ‘geroosterd’. Maandag steeg de goudprijs kort naar een 12 maandelijks hoogtepun,t boven $ 2.000 per ounce.

In een afzonderlijk rapport stellen de grondstoffenanalisten van SocGen dat de goudprijs later dit jaar de 2020 highs zal ‘aanpakken’, zelfs als de prijzen op de korte termijn een correctie zien.

“Naar verwachting zal goud geleidelijk naar het bovenste deel van zijn bereik gaan sinds 2020 op $ 2.055/$ 2.075. Dit is een

Socgen blijft 6% van zijn portefeuille in goud houden. Tegelijkertijd heeft het zijn brede blootstelling aan grondstoffen met 5% verhoogd, wat samen met goud dus 11% van de totale blootstelling vertegenwoordigt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *