Spanje slaat voor 40 miljoen euro aan gouden munten vanwege de fors gestegen vraag

De Spaanse regering keurde tot 40 miljoen euro goed in haar nieuwe begroting voor het slaan van hoogwaardige gouden munten dit vanwege een sterke vraag naar die munten.

De Spaanse Nationale Muntfabriek (FNMT) kan het geld aanwenden om goud te kopen voor de munten. Het doel is om meer gouden munten beschikbaar te hebben voor beleggers die op zoek zijn naar veilige havens in tijden van onzekerheid en hoge inflatie, meldde de Spaanse financiële krant Cinco Días.

Die 40 miljoen euro is een ongebruikelijk hoog bedrag voor Spanje. In het verleden bedroeg het geschatte budget ongeveer 10 miljoen euro op jaarbasis. Het bedrag dat deze keer is goedgekeurd, is gebaseerd op schattingen van de kosten van de contracten en op de verwachte vraag op basis van cijfers voor 2021 en 2022, merkte Cinco Días op.

Volgens rapporten zal de National Coin Factory het budget gebruiken om hoogwaardig ongemunt goud van één ounce te kopen en de munten zelf te slaan, waardoor bestellingen van tevoren kunnen worden geplaatst en beschikbaarheid wordt gegarandeerd.

Spanje begon in 2021 met het slaan van gouden munten via dit schema. De eerste geslagen gouden munt was opgedragen aan de Iberische Lynx en had een oplage van 12.000 exemplaren. Een andere populaire munt was Toro, met een maximale oplage van 15.000 stuks. De munten worden nationaal en internationaal verkocht.

De vraag naar edelmetaalmunten in Spanje is enorm gestegen, dus de regering wijst meer geld toe om aan de behoeften van investeerders te voldoen. Maar wat Spanje ziet, wordt weerspiegeld in veel andere landen over de hele wereld. De vraag naar gouden munten is inderdaad ‘booming’.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *