Te raar om waar te zijn? Blockchain zal de goudmarkt de komende jaren aanzienlijk doen groeien

Volgens George R. Burns, President en CEO van Eldorado Gold, zal de goudprijs stijgen als de inflatie afneemt, en de blockchain zal de goudmarkt de komende jaren aanzienlijk doen groeien.

“Het is moeilijk om precies te voorspellen hoe de markt gaat reageren en wanneer,” zei hij. “We zullen goud zien doorbreken door $ 2.000, en ik denk dat het waarschijnlijk zal gebeuren als de angst voor inflatie.”

Burns zei dat hij gelooft dat de toepassing van blockchain-technologie op de fysieke goudmarkt een belangrijke groeimotor zal zijn.

“Ik geloof in de 24/7 Gold Council van de World Gold Council, waar we werken aan transparantie rond goud tot het punt waarop je goud zou kunnen kopen op een mobiele telefoon, net zoals Bitcoin, maar het zou worden ondersteund door goud metaal”, zei hij. “Waar we aan werken, is om goud te kunnen traceren en te besturen, van ons als mijnwerkers die het goud ontginnen, via smelterijen, raffinaderijen en de consumenten van goud.”

Burns zei dat dit kopers het vertrouwen zou geven dat hun goud op een veilige, milieuvriendelijke en sociaal aanvaardbare manier is geproduceerd. “Ik denk dat dat de komende jaren een belangrijke katalysator kan zijn als dat wordt uitgerold.”

Hij ziet de huidige verhoogde interesse in basismetalen ook als een netto positief voor de mijnbouwindustrie, en voor zijn bedrijf in het bijzonder.

“Ik denk dat het iets complementairs is,” zei hij. “In het geval van Eldorado bestaat de portefeuille voor ongeveer 80 procent uit goud en voor 20 procent basismetalen en dan voornamelijk koper.”

“Ik denk dat koper een belangrijk onderdeel gaat worden van de elektrificatie van de planeet en onze mijn in Griekenland zal zich op een goede locatie bevinden waar Europa zijn elektriciteitsnetwerk wil versterken, gezien de gevolgen van de oorlog in Oekraïne,” zei hij. “We gaan op een perfect moment in bedrijf komen wat betreft het investeringssentiment in goud.”

Met betrekking tot de waarderingen van mijnbouwbedrijven zei Burns dat hoewel ze te maken hebben met unieke milieu- en sociale risico’s en opereren in uitdagende jurisdicties in vergelijking met andere sectoren, gelooft hij dat de aandelen van deze bedrijven zich zullen herstellen naarmate de algemene markt verbetert.

Hij is ook van mening dat alle goudaankopen die door banken worden gedaan, het edelmetaal verder ondersteunen. “Ik denk dat dat een goede basis is voor de industrie,” zei hij. “En kijk eens naar de goudprijs die het dit jaar tot dusver behoorlijk goed heeft gedaan, ondanks de inflatiedruk, ondanks de angst voor een recessie. Ik denk dat we op een goed moment zijn voor de gouden ruimte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *