Verzwakking van de dollarkoers kan de goudprijs door het plafond catapulteren (goudkevers, hou dus de evolutie van de dollarkoers in de gaten)

Al bijna drie jaar verkeren de goudstieren in blijde verwachting en ze zijn maar ongeduldig blijven wachten…

Het metaal had een flink rendement moeten opleveren, gezien de felle opstoot van de inflatie. Maar de beleggers kregen nooit wat ze verwachtten.

De reden voor die verwachting ligt voor de hand… Een veertig jaar hoge inflatie zou een edelmetaal moeten opdrijven dat wordt beschouwd als een inflatie hedge. Maar dat gebeurde dus niet.

Vanaf het begin van de pandemie in februari 2020 tot november 2022 gaf goud nauwelijks een krimp… met uiteindelijk een daling van ongeveer 1% tot gevolg. De goudkevers keken machteloos toe

Waarom is het goud nu klaar voor een bull run?

Het antwoord ligt in de hoge correlatie tussen de Amerikaanse dollar en de goudprijs.

Correlatie betekent in wezen hoe dicht de rendementen van twee activa elkaar weerspiegelen. Een negatieve correlatie is wanneer twee activa tegelijkertijd in tegengestelde richtingen bewegen. En de dollar en goud hebben een negatieve correlatie…

Simpel gezegd, inflatie is niet wat er echt toe doet voor goud. In plaats daarvan is de dollar waar u naar moet kijken.

De U.S. Dollar Index was sinds 2021 gestaag aan het stijgen. In november 2022 keerde die lange termijn trend echter officieel om. Het begon met een daling van 10% die duurde tot 1 februari.

De dollar is de afgelopen maand wat gestegen, maar dat was van korte duur… En deze daling van de dollar is precies wat goudbeleggers nodig hadden. Ze stuurden de goudprijs naar omhoog en zullen dat blijven doen zolang de dollar blijft verzwakken. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *