Koers 2-jarige Amerikaanse obligatie danst als een jo-jo op en neer (zou er dan toch een recessie op komst zijn?)

Inmiddels klinkt er volgens Frank Vranken, chef Investment Strategy, Edmond de Rothschild (Europa), Belgische tak, in de Amerikaanse bankensector een zucht van verlichting na de overname van SVB door First Republic Bank.

Als gevolg hiervan klom het rendement op 2-jaars obligaties terug naar bijna 4%, aangezien de stress uit de sector lijkt te verdwijnen.

De ups en downs voor de 2-jarige Amerikaanse obligatie waren gewoon ongelooflijk. Van meer dan 5% begin deze maand daalde het helemaal naar 3,5%, en nu lijkt het erop dat we ons weer op 4% richten. En het kan nog een ommekeer maken als Geoffrey Gundlach gelijk heeft.

De beruchte investeerder en oprichter van Doubleline Capital stelt dat een recessie in de VS slechts een paar maanden verwijderd is en dat de Fed als gevolg daarvan de rente in H2 zal verlagen.

En als er een recessie in de VS komt, wat gaan de bedrijfsresultaten dan doen?, zo vraagt Vranken zich af. Op dit moment zijn de WPA-consensusverwachtingen van de S&P500-index voor Q3 en Q4 2023 nog steeds rooskleurig met een stijging van respectievelijk bijna 4 en 10% voor deze kwartalen. Voor 2024 verwachten de markten een winstgroei van 12%.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *