De fors toegenomen aankopen van goud door de centrale banken toont het wantrouwen in het hart van het financiële systeem aan (zeg dat Willem Middelkoop dat gezegd heeft)

In een recent interview zei Willem Middelkoop, chief investment officer en oprichter van Commodity Discovery Fund, dat het slechts een kwestie van tijd is voordat de goudprijs boven de $2.000 per ounce zal uitstijgen en dit naarmate de wereld dichter bij een multipolair valutasysteem komt.

Hij zei dat hij verwacht dat de rol van de dollar als ’s werelds reservevaluta steeds vaker op de proef zal worden gesteld en daar profiteert het goud van.

“Als de centrale bankiers richting goud beginnen te vluchten, is dat een zeer krachtig teken dat er een groot wantrouwen heerst in het hart van het financiële systeem”, zei hij.

Byron King, expert op het gebied van edele metalen bij Agora Financial en auteur van Whiskey & Gunpowder, zei News dat hij verwacht dat goud zich in de toekomst steeds meer zal manifesteren als een wereldwijde valuta.

Hij merkte op dat goud stabiliteit en een gevoel van waarde kan creëren als rugdekking voor een valuta en dat is iets dat China hard nodig heeft bij het opbouwen van een internationaal erkende renminbi.

“Misschien wordt in de toekomst 50% van de wereldhandel betaald met Amerikaanse dollars, en misschien 25% in yuan en misschien 10% in euro’s en de rest in zeeschelpen of zoiets,” zei hij. “Als uiteindelijk alles geregeld is, goud zou het anker kunnen worden waaraan deze valuta’s zich vasthaken.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *