Bitcoin stijgt met 74% in Q1 en sloot vrijdag boven $28.000 (wat betekent dat er mogelijk nog fors hogere koersen in de pijplijn zitten)

De financiële markten sloten vorige week, vorige maand en het voorbije kwartaal positief af, aangezien de koersen zowel crypto’s als aandelen vrijdag hoger sloten, wat de murw geslagen beleggers hoop gaf te midden van een groeiende lijst van wereldwijde economische zorgen.

Amerikaanse aandelen sloten het eerste kwartaal van 2023 positief af, waarbij de Nasdaq met meer dan 15% steeg en de S&P met meer dan 6%. Bij het sluiten van de markten op vrijdag eindigden de S&P, Dow en Nasdaq allemaal in het groen, met een stijging van respectievelijk 1,43%, 1,26% en 1,74%.

Uit gegevens van TradingView blijkt dat Bitcoin (BTC) vrijdag een dagpiek van $ 28.737 bereikte voordat enige winstnemingen aanleiding gaven tot een pullback en consolidatie in de buurt van $ 27.630. Met een slotkoers iets boven $ 28.100.

Jim Wyckoff, senior technisch analist bij Kitco, merkte in zijn BTC-update van vrijdag op dat de april Bitcoin futureskoersen een beetje zwakker waren in de vroege Amerikaanse handel op vrijdag na het bereiken van een hoogtepunt op donderdag.”

Volgens Wyckoff hebben de BC-stieren technisch duidelijk een positieve trend op korte termijn gekregen te midden van een stijgende trend op het dagelijkse staafdiagram. De trend is de beste vriend van de stieren en dus is meer opwaarts potentieel voor Bitcoin waarschijnlijk.”

Overal op crypto spreken analisten meer optimisme uit dat de bearmarkt bij de crypto’s achter ons ligt, waarbij vele van die analisten wijzen op het potentieel voor interessante tijden die de cryptomarkt waarschijnlijk te wachten staan.

De bekende bankanalist Caleb Franzen benadrukte dat Bitcoin nu de accumulatiezone verlaat waarin het zich het afgelopen jaar bevond, wat betekent dat de bullishe kansen op lange termijn verbeteren.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *