‘De meest risicovolle activa ter wereld blijven hangen’ (en dat blijken de junior goudmijnaandelen te zijn)

Hoewel de goudprijs dit jaar tot dusver goed heeft gepresteerd, zou het te vroeg kunnen zijn om in junior goudaandelen te stappen, aldus Rick Rule, president en CEO van Rule Investment Media.

Goud won in maart $ 150 – de beste maand sinds juli 2020, merkte Anna Golubova van Kitco op. Twee vragen dringen zich nu op: zitten er voor de maand april nieuwe recordprijzen voor het goud in het vat en, een nog interessantere vraag, zullen de (junior) goudmijnaandelen eindelijk hun tanden kunnen tonen?

De goudmijnaandelen maakten hoe dan ook een (relatief kleine) inhaalbeweging. De GDX, een benchmark index voor goudbedrijven, is vorige maand met 18% gestegen, maar deze index ligt nog steeds aanzienlijk onder zijn piek voor de afgelopen 52 weken.

“Een opwaartse beweging ligt nog steeds in de lijn van de verwachtingen, maar de beleggers kunnen het mis hebben wat betreft de timing”, zegt Rule, die weliswaar stelt dat de macro-economische omgeving voor goud goed is, maar andere factoren ziet wegen op de sector.

“Als we ons in een risicovolle omgeving bevinden, zijn de meest risicovolle activa ter wereld niet-producerende exploratiebedrijven”, merkte Rick op. “De goudprijs kan stijgen, maar de aandelen van bedrijven die toevallig niet veel goud hebben, zullen blijven dalen.” Daarmee doelde hij uiteraard op de junior goudmijnaandelen, die als de meest risicovolle in de sector moeten worden beschouwd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *