De centrale banken staan te drummen om goud te kopen (en Singapore is de volgende in het rijtje)

De vraag naar goud door de centrale banken heeft de goudmarkt volledig getransformeerd nadat vorig jaar een record van 1.136 ton aan de wereldwijde reserves van de centrale bankoers werd toegevoegd. En hoewel 2023 naar verwachting niet weer een recordjaar zal worden, zal de vraag vanuit de officiële sector gezond blijven.

Volgens het laatste rapport van de World Gold Council kocht de centrale bank van Singapore voor de tweede maand op rij goud, waardoor haar officiële reserves in februari met 6,8 ton toenamen. De WGC merkte op dat Singapore dit jaar tot nu toe een aanzienlijke toename van zijn goudreserves heeft gezien.

“De goudreserves bedroegen in totaal 205 ton aan het einde van vorige maand en stonden op 31 maart meer dan 51 ton hoger dan eind 2022”, zegt Krishan Gopaul, senior analist voor Europese, Midden-Oosten en Aziatische markten bij de World Gold Council in een commentaar op Twitter.

Analisten merken op dat centrale banken goud blijven kopen en diversifiëren buiten de Amerikaanse dollar.

In een interview zei Robert Minter, directeur van ETF Investment Strategy bij abrdn, dat de vraag van centrale banken een belangrijke reden is waarom beleggers overwogen moeten zijn in goud. Hij voegde eraan toe dat goud de grootste winnaar zou zijn in een multipolaire valutawereld.

“Centrale banken zullen niet snel stoppen met het kopen van goud”, zei hij. “De dollar zal zijn status als reservevaluta niet snel verliezen, maar de centrale banken zullen blijven diversifiëren weg van de Amerikaanse dollar.”

De trend van de-dollarisering is het afgelopen jaar aanzienlijk versneld, aangezien westerse landen hebben geprobeerd Rusland te straffen voor het binnenvallen van Oekraïne.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *