De centrale banken kopen in sneltreinvaart goud (is er iets wat de centrale bankiers iets weten wat ze ons niet durven te vertellen?)

De Reserve Bank of India trad in de voetsporen van China met een nieuwe goudaankoop in maart, zo meldt ons de World Gold Council (WGC).

India kocht vorige maand 3,5 ton ongemunt goud, waarmee het totaal van de goudaankopen door deze centrale bank in het eerste kwartaal op 7,3 ton uitkwam, zei WGC’s senior analist Krishan Gopaul. De centrale bank heeft nu 794,6 ton goud in haar reserves.

“Kijkend naar wekelijkse gegevens van de Reserve Bank of India, blijkt dat hun goudreserves in maart met 3,5 ton zijn gestegen. Dit verhoogt de netto-aankopen in het eerste kwartaal van 2023 tot 7,3 ton en de totale goudreserves tot 794,6 ton”, tweette Gopaul maandag.

Dit komt nadat de Reserve Bank of India in februari 3,8 ton goud kocht. Vorig jaar voegde de centrale bank ook 33 ton toe, 57% minder dan in 2021. Dit in tegenstelling tot andere opkomende centrale banken zoals China en Turkije die hun jaarlijkse aankopen opvoerden, wat leidde tot nieuwe recordniveaus van gekocht goud in 2022.

Uiteindelijk weten we nog steeds niet wat de centrale banken bezielt om hun goudaankopen te blijven doorvoeren. Is er iets wat de centrale bankiers weten en ons niet willen of durven vertellen? Het antwoord op die vraag moeten we u helaas schuldig blijven. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *