Munt van Brutus om moord op Julius Caesar te vieren onder de hamer bij Heritage Auctions

De munt die Brutus sloeg om zijn rol bij de moord op Julius Caesar te vieren, zal op een veiling naar verwachting ongeveer een half miljoen dollar opleveren. Als een van de beroemdste en meest waardevolle oude munten, een EID MAR-denarius geslagen door de krijgsheer Brutus, is deze munten een van de meer dan 800 zeldzame oude en wereldmunten gecertificeerd door Numismatic Guaranty Company® (NGC®) die worden aangeboden in een aanstaande Heritage Auctions veiling. Er kan nu al geboden voor de CSNS World Coins Platinum Session en Signature Auction, gepland voor 3-5 mei 2023.

De topmunt in de veiling is een Romeinse Imperatoriale Brutus (d. 42 v.Chr.) Zilveren Denarius EID MAR beoordeeld NGC Ancients XF, 5/5 Strike en 4/5 Surface met Fine Style (lot 30051).

Het iconische ontwerp, met een vrijheidspet geflankeerd door dolken, viert de moord op Julius Caesar op de Ides of March (15 maart), 44 v.Chr., een daad die de geschiedenis van de westerse wereld mee vorm gaf. Deze munt heeft een schatting van $ 450.000 tot $ 550.000.

De EID MAR-denarius wordt algemeen beschouwd als de meest historisch belangrijke van alle oude munten, en werd in 2008 door de beste numismatici geselecteerd als nummer 1 van de “100 grootste oude munten”.

“De EID MAR denarius is misschien wel het belangrijkste munttype van de antieke wereld”, zei NGC Ancients Director David Vagi. “Het viert een van de grote gebeurtenissen in de Romeinse geschiedenis en was bekend genoeg om meer dan 250 jaar later te worden beschreven de historicus Dio Cassius.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *