De perfecte storm: renteverhoging, inflatie en bankcrisis sturen goudprijs boven $ 2.000 (en dat is waarschijnlijk niet het einde van het verhaal)

Goud is een populair actief als veilige haven en afdekking tegen marktonzekerheid, dus het was niet echt een verrassing toen de goudprijzen begonnen te stijgen na elk van de belangrijkste economische (bank)crises van deze maand. De omvang van de stijging was verrassend voor sommige beleggers die het goud blijven wantrouwen (daartoe aangespoord door de klassieke banken) maar niet voor de beroemde belegger Willem Middelkoop.

Middelkoop, de oprichter en Chief Investment Officer) van Commodity Discovery Fund, is van mening dat binnen drie jaar de huidige goudprijzen als een koopje zullen worden beschouwd.”

De stijging van de goudprijzen is volgens Middelkoop een indicator voor de perceptie van de markt van wereldwijde financiële instabiliteit. De recente reeks bankfouten en liquiditeitscrises maken op dit moment specifiek goud een aantrekkelijke investering omdat goud veilig in huis of een kluis kan worden opgeslagen zonder tegenpartijrisico.

Banken waren niet de enige bron van onzekerheid in de economie die de goudprijzen hoger hielpen. Goud stond onmiddellijk na de Federal Open Meeting Committee (FOMC) van woensdag 22 maart in het brandpunt van de belangstelling. Veel investeerders en analisten vonden het duidelijk niet genoeg wat Jerome Powell, de voorzitter van de Federal Reserve, te vertellen had.

Powell kondigde toen een renteverhoging van 25 basispunten aan, die de markt grotendeels verwachtte, maar hij gaf ook een soort guidance over de potentiële toekomstige acties van de Fed. Sommige beleggers verwachtten een veel snellere pivot, waarbij zelfs werd gesuggereerd naar een rentedaling later dit jaar. Wat volgens Powell niet zijn basiscase is.

Middelkoop verwacht dat $ 2.000 in de toekomst een belangrijk ondersteuningsniveau zou kunnen worden, hij gelooft dat het hek van de dam is zodra het niveau van $ 2.000 wordt doorbroken. Veel hogere koersniveaus zijn dan mogelijk. , het op weg is naar de races.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *