De goudboom is nog maar net begonnen (maar waarom blijft het zo angstwekkend stil rond het goud?)

Goud brak enkele weken geleden uit boven het niveau van $2.000 per ounce. Het metaal staat nu slechts een paar procent onder zijn historische recordhoogte.

Dit zou groot nieuws moeten zijn. Goud was tenslotte het gesprek van de dag toen het voor het eerst bijna $ 2.000 per ounce bereikte…

Dat was in 2011. Je kon de televisie niet aanzetten zonder een advertentie voor goud te zien… of het nu was om het aan je te verkopen als investering of om je oude sieraden op te kopen.

Goud was in een investeringshausse… En iedereen deed mee. Maar vandaag is heel anders.

Nu stijgt de prijs van het metaal, maar het kan bijna niemand iets schelen. Dat is echter een goede zaak. Het betekent dat de prijzen vanaf hier veel hoger kunnen gaan.

Laat het me uitleggen…Slechts enkelen zullen het zich herinneren, maar vanaf ongeveer 10 jaar geleden hebben we gedetailleerd beschreven wat misschien wel het nummer 1 investeringsgeheim aller tijden zou kunnen zijn. Een aantal handelaren op Wall Street lobbyden – met succes – voor een ban om over het goud te praten omdat het hen niet ten goede kwam. Want het gaf hen de kans om alle stilte goud te accumuleren.

Dat doet zich vandaag opnieuw voor. Terwijl de algemene volatiliteit van de financiële markten aanhoudt, is de financiële elite van de wereld begonnen zich terug te trekken op de veiligheid en zekerheid van goud.

Beleggers hebben de neiging om naar activa te trekken als de prijzen stijgen. Het is de meest typische cyclus in financiën.

Het begint met de slechte tijden. Prijzen dalen. Iedereen die laat in een boom koopt, verliest veel en gooit de handdoek in de ring. Anderen volgen uiteindelijk hun voorbeeld en het sentiment vervaagt.

Tegen die tijd lijkt het alsof het actief voor altijd dood geld zal zijn.

Maar dan beginnen de prijzen zich te herstellen. Niemand gelooft het eerst… Maar de prijzen stijgen en stijgen. Zodra het publiek de kans ziet om ogenschijnlijk “gemakkelijke geld” te verdienen, duiken steeds meer mensen af van de zijlijn en stuwen de prijzen naar nieuwe hoogten.

Uiteindelijk is er niemand meer om te kopen en stijgen de prijzen niet meer. De onvermijdelijke achteruitgang begint… En de cyclus begint opnieuw.

Dat is typisch de gang van zaken in een markt. Maar wordt het onderscheid gemaakt … Goud volgt dat draaiboek momenteel niet.

Het metaal bevindt zich dicht bij een all-time high. Toch zijn investeerders niet geïnteresseerd in het bezit ervan.

We kunnen het zien door te kijken naar de aandelen van SPDR Gold Shares (GLD). Dit is een op de beurs verhandeld fonds.

Gezien de recente stijging van het metaal zouden we verwachten dat de aandelen vandaag in de buurt van een recordhoogte ooit zouden staan. Maar dat is niet wat er gebeurt.

Goud bereikte een recordhoogte ooit en brak in 2020 voor het eerst boven de $2.000 per ounce. Destijds waren investeerders overal aanwezig in de goudwereld. Het goud is nu met meer dan 20% gestegen… met een nieuw record in zicht… maar beleggers kopen niet.

Deze onbalans zal niet eeuwig duren. Uiteindelijk zal de eeuwenoude cyclus weer vast komen te zitten. Beleggers zullen de recente stijging van goud opmerken… en ze zullen beginnen met kopen.

Dat zal de prijzen nog verder opdrijven. En hogere prijzen zullen nog meer kopers aanlokken, waardoor de cyclus in stand wordt gehouden.

Dat betekent dat hoewel goud verdomd dichtbij een recordhoogte staat, we nog niet de grootste winsten van deze rally hebben gezien. Dit is waarschijnlijk het begin van een meerjarige hausse… En daarom moet je nu overwegen om het metaal te bezitten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *