Newmont verhoogt zijn bod om Newcrest te kopen tot $ 19,5 miljard

Newmont (NEM) verhoogde zijn bod om Newcrest Mining in Australië te kopen in wat de grootste overname ooit in de goudmijnindustrie zou kunnen worden.

Het nieuwe voorstel van $ 19,5 miljard kwam nadat Newcrest in februari het vorige bod van $ 17 miljard van Newmont had afgewezen. Onder wat Newmont zijn “beste en laatste” bod noemt (en zonder dat een nog hoger bod mag worden verwacht) zouden de aandeelhouders van Newcrest een belang van 31% in het gecombineerde bedrijf krijgen.

Tom Palmer, CEO van Newmont, zei dat de mijnbouwbedrijven een nieuw tijdperk ingaan, waarin ze zichzelf moeten houden aan een hogere standaard van duurzaamheid en waardecreatie op de lange termijn. Hij voegde eraan toe dat de voorgestelde overname Newmont goed gepositioneerd zou maken om de komende decennia sterke, stabiele en duurzame rendementen te genereren met de best mogelijke duurzaamheidsprestaties.

Newmont wees erop dat de overname van Newcrest niet alleen zijn goudportfolio zou vergroten, maar ook zijn jaarlijkse koperproductie zou verhogen en bijna 50 miljard pond aan koperreserves zou toevoegen.

Newcrest zei dat het heeft ingestemd om Newmont de gelegenheid te geven om een due diligence uit te voeren om het bedrijf in staat te stellen een bindend voorstel in te dienen. Het gaf aan dat het hele proces ongeveer een maand zou duren.

Newmont is al ‘s werelds grootste goudmijnbedrijf qua marktkapitalisatie van $ 40 miljard, terwijl Newcrest wordt gewaardeerd op ongeveer $ 18 miljard. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *