Goudprijs stijgt voor het eerst in een generatie zonder de steun van Wall Street (en hou de rentepolitiek goed in de gaten)

De verzwakkende dollar en het stijgende soevereine risico betekenen dat goud en bitcoin klaar zijn voor grote winsten, volgens Charlie Morris, oprichter en Chief Investment Officer bij ByteTree Asset Management.

“De econometrie is momenteel zo eenvoudig,” zei Morris. “Het is absoluut duidelijk dat als je in goud en Bitcoin zit, je gewoon niet verkeerd kunt zitten.”

Morris, wiens bedrijf gespecialiseerd is in het diversifiëren van investeerders in alternatieven zoals goud en crypto, gelooft dat de markten getuige zijn van de vroege stadia van een grote bullmarkt voor edelmetalen.

“De fundamenten voelen goed, en de dollar dreigt uit de pas te raken”, zei hij. “Je zet de puzzelstukken in elkaar en je kunt zien waarom de zaak zo sterk is.”

Morris zei dat hij voor het eerst in een generatie de goudprijs ziet stijgen ondanks het gebrek aan steun van Wall Street. “Ik volg de goudmarkt al 25 jaar en dit is de eerste keer dat ik de divergentie zie tussen geldstromen en de goudprijs”, zei hij. “Deze keer is het anders.”

Morris zei dat beleggers op hun hoede moeten zijn voor het stijgende soevereine risico wanneer het rendement op Amerikaanse 10-jaars obligaties meer dan vier procent bedraagt. “Afgelopen oktober ging de Amerikaanse 10-jaarsrente boven de vier procent en moest de Britse premier aftreden, evenals de minister van Financiën”, zei hij. “Ze probeerden een nieuw groeibevorderend economisch beleid in te voeren, dat werkte niet zo goed.”

“Vorige maand gebeurde het opnieuw, en we zagen vijf banken failliet gaan, en Credit Suisse, een van de grootste banken ter wereld, is ten onder gegaan.”

Hij zei dat de reactie van de Amerikaanse regering op de implosie van Signature Bank en Silicon Valley Bank het risico alleen maar heeft vergroot. “De reactie, de reddingsoperaties van de banken, was om spaarders de facto over de hele linie te beschermen”, zei hij. “Dat betekent dat het risico dat vroeger bij de particuliere sector zat, nu bij de publieke sector zit, niet alleen in de VS maar in de hele ontwikkelde wereld.”

“Hoe meer soeverein risico er in de wereld is, hoe hoger de goudprijs zou moeten zijn.”

Morris zei dat onder de gegeven omstandigheden de recente instroom van Wall Street-investeringen in goud belangrijk is. “Het is veelbetekenend, eindelijk worden ze wakker van wat er aan de hand is,” zei hij. “We zien om geopolitieke redenen een enorme sprong in de activiteiten van de centrale banken. Tegelijkertijd beginnen we op de goudmarkt nu Wall Street als koper zien binnen te komen.”

“Goud is niet kieskeurig, het neemt iemands geld van waar ook ter wereld, en er is genoeg vraag naar”, zei hij. “Als je de centrale banken krijgt en tegelijkertijd Wall Street-investeerders goud laat kopen, dan is dat een recept voor een bullmarkt.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *