Fortuna Silver Mines weer op het goede spoor met weer een solide kwartaal

Fortuna Silver Mines Inc. (FSM:NYSE; FVI:TSX; FVI:BVL; F4S:FSE) rapporteerde opnieuw een sterk operationeel kwartaal, met een goudproductie die in lijn was met de verwachtingen, terwijl bijproducten zink en lood boven de verwachtingen uitkwamen doordat de zilverproductie daalde.

Het hogere zink- en loodgehalte in Caylloma was te wijten aan mijnvolgordebepaling, terwijl de daling van de zilverproductie voornamelijk in San Jose was. Met de bouw van de nieuwe Séguéla-mijn op schema voor de eerste productie volgende maand, is het bedrijf goed voorbereid om zijn volledige jaarproductie te realiseren.

Fortuna blijft ondergewaardeerd ten opzichte van zijn concurrenten uit het middensegment. Het heeft activa zowel geografisch als per metaal gediversifieerd, een solide balans en een sterk management.

De reeks ongelukkige incidenten sinds de bouw van Lindero in Argentinië, waarvan de meesten buiten de controle van het bedrijf vielen, evenals de misplaatste reactie van de markt op de overname van Roxgold, blijven wegen op het aandeel en dit ondanks verschillende opeenvolgende kwartalen van solide activiteiten. Maar de voltooiing van Séguéla op tijd en binnen het budget – ongebruikelijk voor nieuwbouw in de laatste paar jaar – verdrijft anderzijds de negatieve perceptie die rond dit aandeel hangt.

We verwachten dat Fortuna dit jaar zijn concurrenten zal inhalen, maar in de tussentijd, gezien de beweging van meer dan 30% sinds half maart, is het aandeel voorlopig een hold. Historisch gezien is Fortuna Silver Mines echter een achtergebleven aandeel. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *