Veiling Phillips van edities en werken op papier april realiseert $ 7,2 miljoen, wat de kracht van de markt voor Prints en Multiples aantoont

Pittig bieden voor modernistische vrouwelijke artiesten en recordprijzen voor Jasper Johns, Andy Warhol en Roy Lichtenstein, zo kan de recente aprilveiling van edities en werken op papier kort samengevat worden.

Kelly Troester en Cary Leibowitz, plaatsvervangend voorzitters en co-hoofden van Editions en Works on Paper, geven als commentaar: “We zijn verheugd om het momentum van ons robuuste lenteseizoen voort te zetten met de veiling van de edities van april die zo’n enthousiaste reactie van onze gemeenschap ontvangt, gekenmerkt door 41% van de kavels verkocht op of boven de hoogste schatting en bijna 10% van de kavels die de hoogste schatting verdubbelden of meer. De kracht van de categorie over de hele linie werd onderstreept door deelnemende bieders uit bijna 50 landen aan de telefoon, online en in onze verkoopruimte op 432 Park Avenue. Verzamelaars streden om werken uit de 20e en 21e eeuw – van Camille Pissarro tot Andy Warhol, Lee Krasner tot Jean-Michel Basquiat, en vestigden meer dan 60 nieuwe veilingrecords. Modernistische vrouwelijke kunstenaars zoals Sonia Delaunay, Francoise Gilot, Meret Oppenheim en Louise Bourgeois trokken enkele van de meest enthousiaste biedingen van de dag aan, samen met recordprijzen in onze Contemporary Day Sale-sessie van Katherine Bernhardt, John Wesley en Damien Hirst, evenals , in onze Post War Day-verkoopsessie van Agnes Martin, Vija Celmins en Robert Ryman. We waren ook bijzonder tevreden met de resultaten van de Property from the Collection van Rosa en Aaron Esman, die de hoge pre-sale schatting opleverde en 14 records behaalde onder leiding van Josef Albers’ Hommage to the Square, de complete set van tien zeefdrukken, die drie keer zijn schatting realiseerde.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *