Peter Schiff: er komt een dodelijke klap voor de dollar en de man in de straat zal een rush naar goud ontketenen

Er wordt de laatste tijd veel gesproken over de-dollarisering. Om maar een voorbeeld te noemen: de BRICS-landen hebben onlangs aangekondigd dat ze een nieuwe munteenheid aan het ontwikkelen zijn. Peter Schiff is er zeker van dat de doodsteek voor de dollar eraan komt. En als dat gebeurt, rennen mensen naar goud.

Er is de laatste tijd veel gespeculeerd over de-dollarisering, maar is het een reële bedreiging, of is al dat gepraat slechts overdrijving?

Peter zei: “Niets ervan is overdrijving en het zal allemaal gebeuren. Daar durf ik mijn hoofd op verwedden.”

Het enige dat verrassend is aan de reservestatus van de dollar, is dat hij die nog steeds heeft. Ondanks alles wat we hebben gedaan, hebben we nog steeds die status.”

Peter zei dat hij denkt dat de huidige financiële crisis die net begint, uiteindelijk de doodsteek zal zijn voor die status.

Mensen zijn nog steeds terughoudend om het een financiële crisis te noemen, maar dat is precies wat het is, behalve dat het een grotere schaal heeft en veel meer impact zal hebben dan de crisis van 2008. Het zal waarschijnlijk resulteren in een nog agressiever en roekelozer monetair en fiscaal beleid. En deze keer gaat het de reservestatus van de dollar af knallen.”

Peter zei dat de levensstandaard van Amerikanen hierdoor veel lager zal worden.

Aan Peter Schiff werd tevens gevraagd of hij dacht dat er een risico op hyperinflatie bestaat in de VS.

Peter zei dat er altijd dat risico is in elk land dat een fiat-valuta uitgeeft, en dat risico is nu groter dan ooit. Maar zelfs als de VS hyperinflatie van een niveau zoals de mensen die in Zimbabwe ervaren weten te vermijden, denkt Peter dat de Amerikanen nog vele jaren met zeer hoge inflatiecijfers zullen worden geconfronteerd.

Ik bedoel verhoogde inflatie met dubbele cijfers en waarbij het eerste cijfer misschien geen één is.

Ook over de banksector had hij iets te vertellen. Peter zei dat de hele sector insolvent is, inclusief de banken die te groot zijn om failliet te gaan.

Die banken zouden failliet gaan als de overheid ze geen hand boven het hoofd zou houden.

Peter wees er ook op dat de bewering dat “deregulering” deze problemen veroorzaakte een mythe is.

Het was overdreven regelgeving. Dat is de reden dat de banken in de eerste plaats in deze hachelijke situatie terecht zijn gekomen. En zonder dat de Fed de rente zo lang zo laag had gehouden, hadden ze natuurlijk niet eens in staat geweest om al deze schulden op hun balans te zetten.”

Wat betekent dit alles voor goud?

Het lijdt geen twijfel dat, net zoals er een run op de banken zal komen, wat betekent dat mensen proberen hun geld van de banken te krijgen, ze zullen rennen om dat  geld in goud te stoppen. Geen geld is nu nog veilig meer op de bank. Omdat ofwel uw bank failliet gaat en u uw geld verliest, ofwel uw bank niet failliet gaat omdat uw overheid haar redt en uw geld zijn koopkracht verliest. Dus hoe dan ook, u moet uw geld nu opnemen. Maar steek het niet onder je matras, want ook daar gaat het aan koopkracht inboeten. Je moet het omzetten in echt geld. Je moet het in goud veranderen.

Peter legt verder uit waarom hij denkt dat er uiteindelijk een terugkeer naar een gouden standaard zal zijn. Maar dat is dan weer een ander verhaal.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *