Het onvermogen van goud om stand te houden boven de $2.000 is wat teleurstellend (maar Dennis Gartman geeft de moed niet op)

Volgens de beroemde grondstoffeninvesteerder Dennis Gartman blijft goud hoe dan ook een aantrekkelijke veilige haven, ook al wordt tegenwoordig kopje-rol gespeeld met de kaap van $ 2.000 per troy ounce.

In zijn persoonlijke investeringen herhaalde Gartman zijn bullish positionering in goud en staatsobligaties. Hij voegde eraan toe dat hij ook op de lange termijn bearish is op aandelen.

“Ik heb nog steeds 80,6% van mijn portefeuille in obligaties met een looptijd van 2 jaar en 2,2% in contanten. Ik heb een longpositie van 10,8% via goud met behulp van SPDR Gold Shares (GLD) en VanEck Gold Miners ETF (GDX) met een focus op de laatste,” zei hij.

De bullish vooruitzichten van Gartman voor het edelmetaal komen nu de prijzen weer voet aan de grond lijken te krijgen rond het niveau van $ 2.000 per ounce. Het gele metaal ging vorige week scherp in de uitverkoop en zakte naar een dieptepunt in twee weken toen de marktverwachtingen rond het monetaire beleid van de Federal Reserve begonnen te verschuiven.

De markten hebben een verhoging van 25 basispunten zo goed als in geprijsd tijdens de monetaire beleidsvergadering van volgende week. Tegelijkertijd schuiven de markten de eerste mogelijke renteverlaging na de zomer terug.

De goudmarkt heeft ook enige winstnemingen gezien, aangezien de zorgen over de banksector afnamen na het faillissement van grote regionale banken in de VS en de ineenstorting van Credit Suisse in Europa vorige maand.

Gartman zei dat ondanks de afnemende angsten de crisis in de bankensector nog niet voorbij is.

“Het ‘Breaking of Things’ en de centralisatie van het banksysteem die in het hele land plaatsvindt terwijl deposito’s in verontrustende omvang en snelheid weglekken bij kleine en middelgrote banken en terwijl die deposito’s hun weg vinden naar de JPM’s, de BAC’s en de andere Amerikaanse grootbanken zijn ‘agressieve’ grondbeginselen die niet onderschat mogen worden’, zei hij.

Wat de volgende mogelijke economische crisis betreft, zei Gartman dat het slechts een kwestie van tijd is voordat commercieel onroerend goed de effecten van hogere rentetarieven zal voelen.

Hoewel de goudprijs naar verwachting minstens tot het einde van het jaar 2023 hoog zal blijven, is het edelmetaal misschien nog niet klaar om door te breken naar nieuwe hoogtepunten. Gartman volgt de situatie wel van dag tot dag op de voet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *